Nyheter

Ombudsutbildning - Facklig fördjupningskurs i Stockholm

Du som är förtroendevald har tillgång till utbildningar som är utformade för att stödja dig i ditt uppdrag på arbetsplatsen.
Läs vidare

Regeringen vill utvärdera ansvarsfördelningen mellan myndigheterna vid djurskyddsärenden

Äntligen! I torsdags 11/5 blev vi uppringda från departementet med nyheten om att regeringen precis beslutat att ta tag i en fråga vi drivit länge - Nämligen ansvarsfördelningen vid omhändertagning av djur.
Läs vidare

Nytt pensionsavtal i staten

Den första januari 2024 träder ett nytt pensionsavtal för statlig sektor i kraft. Läs mer här.
Läs vidare

Pressmeddelande arbetsmiljöenkät

Sveriges Veterinärförbund: Enkätresultat visar att endast 38 % av veterinärerna upplever en god arbetsmiljö och 26% funderar på att lämna yrket helt.
Läs vidare

Rapportera misstänkta biverkningar vid läkemedelsanvändning

Läkemedelsverket har tagit fram en film om vikten av att rapportera misstänkta biverkningar vid läkemedelsanvändning hos djur.
Läs vidare

EMA/FVE Workshop 30 maj om biverkningsrapportering av läkemedel och feedback från veterinärer

European Medicines Agency, EMA i samarbete med FVE ordnar en digital workshop tisdagen den 30 maj från 10.00 till 13.00 CEST.
Läs vidare

Inbjudan att insända forskningssammandrag till Veterinärmötet 2023

Veterinärer och forskare inom veterinärmedicin som deltar på Veterinärmötet, inbjuds härmed av VMRs sektioner att lämna in sammandrag av forskningsresultat (abstract) till Veterinärmötet 20-21 oktober 2023 på Münchenbryggeriet.
Läs vidare

Erbjudande från Sveriges veterinärförbund: Samtal om veterinärers yrkesetik!

Sveriges veterinärförbund har nu utbildat ett antal medlemmar i att vara samtalsledare i etiska diskussioner som kan fungera som katalysatorer i den fördjupande dialogen inom veterinärprofessionen.
Läs vidare

Löneprocessen för veterinärer - inspelat webbinarium

Vårt kollektivavtal med Gröna arbetsgivare är ett processavtal med individuell och differentierad lön, Lars-Olov Söderberg från Gröna arbetsgivare och Björn Santesson från Sveriges Veterinärförbund reder ut begreppen och samtalar om vad de är överens om står i löneavtalet.
Läs vidare

Veterinärförbundet om veterinärbrist hos distriktsveterinärerna

Ordförande Eleonor Fredler medverkar i P1 Morgon, lyssna på inslaget via länken nedan.
Läs vidare