Nyheter

Mina Sidor stängd 30 maj - 3 juni

Inloggningen till "Mina sidor" kommer vara stängd mellan torsdagen den 30 maj och söndag 3 juni på grund av en större uppdatering av vårt medlemssystem.
Läs vidare

Vets for Ukraine

Det finns fortfarande möjlighet att hjälpa ukrainska flyktingar med veterinärvård för deras djur i Sverige. Kliniken söker medel från Vets For Ukraine via nedanstående länk och och en kod, som finns tillgänglig för inloggade medlemmar. Kliniken kan då få upp till €250/husdjur. Observera att det är kliniken som söker bidraget, inte den ukrainske medborgaren
Läs vidare

Veterinärförbundet står upp för kornas rätt att beta!

En borttagen eller försämrad betesrättslagstiftning skulle slå mot djurens välfärd och miljön samt även ta bort det starkaste mervärdet för svensk mjölk och svenskt kött. Tillsammans med andra organisationer uppmanas regeringen att stå upp för svenska mervärden och behålla och utveckla beteskravet. Sverige ska stå upp för de mervärden svenskt jordbruk skapar, och inte anpassa sig efter andra länders lägstanivå. Jordbrukets positiva aspekter behöver stärkas, inte urholkas.
Läs vidare

Öppet brev till SVT gällande diskussion om hästars välfärd vid den TV-sända världscupen i hoppning och dressyr

Det kan aldrig vara hästens fel att blodförsörjningen till tungan hindras under ridning. Det är inverkan av ryttarens hand, tillsammans med typ av bett, som avgör belastningen på hästens mun. Att rida en häst med så hårt tryck mot munnen och i en tvingande huvud-halsposition att det orsakar smärta, blodstas eller skador i munnen ska därför aldrig bagatelliseras eller försvaras, så som gjordes av SVT:s programledare och kommentator. Vi förväntar oss att SVT utgår från gällande uppförandekoder inom hästsporten och den svenska djurskyddslagstiftningen. Det finns ingen anledning för SVTs kommentatorer att i sändning ursäkta ett beteende som varken är djurskyddsmässigt acceptabelt eller tillåtet.
Läs vidare

Arbetsmiljö i djurparken

Sveriges veterinärförbund har tillsammans med Prevent, Kommunal och Gröna arbetsgivare tagit fram ett utbildningsmaterial om säkert arbete på djurparker. Det är en digital utbildning som i första hand riktar sig till dem som arbetar på djurparker, men mycket av det som lyfts där går att applicera på allt arbete med djur.
Läs vidare

Statskontorets utredning "Hund under kontroll – förslag för att stärka myndigheternas verksamhet enligt tillsynslagen och viss verksamhet enligt djurskyddslagen"

Nu har Statskontorets utredning "Hund under kontroll – förslag för att stärka myndigheternas verksamhet enligt tillsynslagen och viss verksamhet enligt djurskyddslagen" presenterats, i vilken Sveriges Veterinärförbund deltagit.
Läs vidare

Ordinarie fullmäktigemöte 2024

30-31 maj i Stockholm. Sista dag att skicka in motioner är den 18 april 2024.
Läs vidare

Lönestatistik för 2023

Hej alla medlemmar! Nu kan du gå in i Saco lönesök och se statistiken för 2023 års veterinärlöner. Vi ber om ursäkt för att det dröjt, men flera stora arbetsgivare inom privat sektor var väldigt sena med sina löneprocesser under 2023, så vi valde att vänta in dem.
Läs vidare

Ombudsutbildningar 2024

Du som är fackligt ombud eller skyddsombud på din arbetsplats har tillgång till våra utbildningar som är utformade för att stödja dig i ditt uppdrag på arbetsplatsen.
Läs vidare

Öppna nätbaserade kurser från FAO 2024

Bl.a. finns en One-health-kurs som hålls 20-feb–15 mars och en öppen kurs om fågelinfluensa.
Läs vidare