FAQ

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Q: Vad måste jag tänka på inför anmälan till examination steg 1? 
SVAR: Att du innan sista anmälningsdag fått din tjänstgöringsperiod och kurssammansättning godkänd. Det innebär att alla intyg ska skickas in minst en månad innan.  

Q: Vad ska jag tänka på så att min kurssammansättning för steg 1 hund och katt blir godkänd.
SVAR: Undersök att kursen är steg 1 godkänd kurs. Är kursen inte godkänd krävs ett efterhandsgodkännande och detta gör först vid ett styrelsemöte men det finns ingen garanti att kursen blir efterhandsgodkänd.
När vi ska godkänna din kurssammansättning så ska den innehålla minst 6 st godkända Steg 1 kurser med god spridning. Detta innebär i stora drag att det ska vara 3 st inom medicin och 3 st inom kirurgi. Inom respektive område ska det också vara god spridning så det kan tex inte vara 3 st kurser inom dermatologi. I så fall behöver det vara minst totalt 8 st kurser, förutsatt att resten är bra fördelade. Vissa kurser hamnar lite mitt emellan som tex diagnostik men om kurssammansättningen för övrigt har god spridning är det ok.

Q: jag har bytt jobb vad ska jag tänka på?
SVAR: Meddela oss direkt vid byte av handledare och arbetsplats - fyll i bytesblanketten och maila in den till oss. Blanketten hittar du under respektive utbildning.

 

Hittar du inte svaret är du välkommen att maila till specialistutbildning@svf.se.

 

Uppdaterades senast 04 november 2020